Prevodilac za slovenački jezik | Sudski tumač za slovenački jezik | BTC

Prevodilac i sudski tumač za slovenački jezik

Prevodilac i sudski tumač za slovenački jezik vrše usluge prevoda sa slovenački na srpski jezik i obrnuto, sa srpskog na slovenački jezik.

U našoj agenciji sve prevode vrše stručna lica. Svi naši prevodioci i sudski tumači odlično poznaju strani jezik sa kojim rade, ali dodatno imaju i profesionalnu ekspertizu stručne oblasti za koje vrše usluge prevoda. Svaki stručni prevodilac ili sudski tumač će izvršiti pravilan prevod ali će oni koji imaju profesionalnu ekspertizu iz stručne oblasti uspeti da prenesu i najfinije nijanse poruke koja se prevodi.

slovenački sudski tumač

Usluge prevoda na slovenački jezik i sa slovenačkog jezika

Naši stručni prevodioci i sudski tumači uvek isporučuju najverdostojnije prevode i garantuju najkvalitetniju uslugu. Bez obzira na stručnu oblast i obim prevoda naše kolege rade podjednako predano i maksimalno posvećeno svakom detalju.

Za vas smo obezbedili sledeće usluge prevoda na slovenački jezik i prevoda sa slovenačkog jezika:

prevodilac arrow 20x20 prevod sa overom sudskog tumača za slovenački jezik
prevodilac arrow 20x20 podjednako kvalitetan prevod bez overe sudskog tumača
prevodilac arrow 20x20 usluge usmenog prevođenja u koje spadaju
prevodilac arrow 20x20 simultano prevođenje
prevodilac arrow 20x20 konsekutivno prevođenje

Za sve prevodilačke usluge stojimo vam na raspolaganju, možete da nas kontaktirate na Kontakt

Za usluge usmenog prevodjenja, bilo da imate potrebe za simultanim ili konsektuvinim prevođenjem, možete popuniti zahtev na stranici Usmeno prevođenje ili nam se obratiti direktno na Kontakt

Ukoliko želite da izvršimo procenu prevoda možete popuniti zahtev na Procena prevoda ili nam se obratiti direktno na Kontakt

Za sve ostale usluge i dodatne informacije, molimo vas da nas kontaktirate na Kontakt

Zanimljivosti o slovenačkom jeziku

//btc.rs/wp-content/uploads/2019/12/prevodilac-sudski-tumac-slovenacki-550x445-1.jpg

Slovenački (slov. slovenski [slɔˈʋèːnski] ili slovenščina [slɔˈʋèːnʃt͡ʃina]), maternji je jezik oko 2.000.000 Slovenaca u Republici Sloveniji, gde je službeni jezik, takođe ga koriste pripadnici slovenačke manjine u Austriji (oko 60 000 u Koruškoj i Štajerskoj), Italiji (oko 100 000 u Beneškoj Sloveniji, Reziji, Trstu i Gorici), Hrvatskoj (11800-13100) i Mađarskoj (2 700). Broj slovenačkih emigranata u Americi, Zapadnoj Europi i Australiji procjenjuje se na oko 400.000.

Najstariji su pisani spomenici koji pokazuju tipične slovenačke jezične crte "Brižinski spomenici" pisani latinicom oko 1000. godine. Na temelju ovoga se nije razvila nikakva srednjovjekovna pismenost, tako da tek od polovine 16. veka i vremena reformacije možemo govoriti o izgradnji slovenačkog književnog jezika. Taj je jezik izgrađen većim delom na donjokranjskim i tek manjim dijelom na gornjokranjskim govorima. Njegov je začetnik Primož Trubar koji je 1550. štampao "Katekizam" i "Abecedarij", 1557. - 1560. preveo "Novi zavet" i 1564. izdao slovenački crkveni red "Cerkovna ordninga". Prvu slovenačku gramatiku "Arcticae horulae" 1584. napisao je Adam Bohorič, a prvi rečnik (nemačko-latinsko-slovenačko-talijanski) 1592. Jeronim Megiser.

Izvor: https://wikipedia.org/wiki/Slovenački_jezik

prevođenje sa stranih jezika beograd